Un cadou pentru tine

Haide sa iti spun un secret! Tu alegi cum anume sa te simti. Tu si nimeni altcineva, nimic altceva. Tu esti singura persoana care are posibilitatea sa te faca sa te simti intr-un anumit fel sau in altul.

Suna bine, nu? O persoana sceptica ar cataloga ce am scris mai sus ca fiind basme, idilic, total neadevarat. Si daca se inseala? Daca avem cu adevarat posibilitatea de a ne cunoaste mai bine si a ne controla emotiile mai eficient? Daca am putea sa ne dezactivam emotiile foarte neplacute si sa ne activam in acelasi timp pe cele care ne ajuta sa ne bucuram de viata noastra si sa fim linistiti? Sau cel putin o emotie care sa fie suportabila, sa fie controlabila si careia sa ii luam puterea, diminuand-o.

Si putem face toate astea pentru ca am fost inzestrati de la nastere cu o arma extrem de puternica si importanta. Arma de care vorbesc se numeste gandirea si toti o avem. Am fost invatati multi ani de-a randul sa gandim irational, gresit si sa stim foarte bine cum anume sa ne sabotam, sa ne pastram emotiile negative foarte aproape de noi si sa le multiplicam. Putini am invatat cum sa ne simtim in marea parte a timpului linistiti, calmi, multumiti de noi, increzatori, entuziasti. Stim cum sa ne implicam in activitatile pe care le facem, cum sa fim prezenti in relatiile pe care le formam cu oamenii din jur si cum anume sa ne bucuram de placerile noastre?

Vestea buna este ca putem invata toate astea. Nu e un drum drept si usor, dar de cate ori in viata realizam lucruri cu adevarat importante intr-un mod facil si simplu? Probabil de prea putine ori.

Oamenii cu care eu lucrez stiu definitia prostiei si si-o asuma. Prostia inseamna sa fac de fiecare data acelasi lucru si sa ma astept la rezultate diferite. Acum ai aflat un secret si o definitie importanta. Ce faci cu informatia asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *