Despre mine

Bună, eu sunt  Iulia Lechințan și lucrez ca psiholog clinician și psihoterapeut în terapii cognitive și comportamentale atestat de Colegiul Psihologilor din Romania cu codul 12175.

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației în Cluj-Napoca, specializarea Psihologie și apoi Masteratul de Psihologie Clinică și Psihoterapie. Apoi mi-am continuat formarea pentru psihoterapie cognitiv-comportamentală și terapie de cuplu. Felul în care funcționează mintea umană este fascinant pentru mine și mă bucur zi de zi că am în cabinet persoane care îmi dau ocazia de a fi acolo lângă ei și a vedea cum își îmbunătățesc viața. Am participat la diverse prelegeri, workshop-uri, grupuri de dezvoltare personală pentru psihologi – formarea continuă fiind vitală pentru un psiholog si unul dintre scopurile mele personale.

Cred că este foarte important în meseria pe care mi-am ales-o să investești cât de mult posibil în tine și în oameni, motiv pentru care mă implic constant în cercetare sau diverse asociații, fundații și proiecte. Am început încă din perioada facultății să învăț intervențiile la copil cu dezvoltare tipică sau atipică în cadrul Autism Transilvania, Fundația Română pentru copii, comunitate și familie (FRCCF), Asociația Dăruiește o Șansă, Spitalul Psihiatrie Infantilă. Începând cu anul 2012 am ales să mă axez pe psihoterapia adolescentului și adultului sau cuplului în cadrul cabinetului individual, Asciației Down – Centrul Educațional Raluca, Centrului pentru copilul abuzat. Într-un mediu rapid și complex cum e aceasta în care trăim acum, frecvența tulburărilor psihice sunt in creștere și nevoia de oameni pregătiți pentru a interveni prompt este tot mai mare.

Experiența din cadrul cabinetului și din diferitele fundații, asociații și spitale cu care am colaborat până în prezent, tehnicile de actualitate eficiente și dorința de a facilita dezvoltarea persoanelor cu care interacționez profesional, contribuie zilnic la formarea mea în primul rând ca om și apoi ca profesionist în domeniul sănătății mintale.

Forma de terapie pe care o practic (Terapia Cognitiv-Comportamentală) are o vastă susținere științifică în prezent și poate fi aplicată pe o gama variată de probleme și scopuri în terapie, de la dezvoltare personală/ coaching, la tulburări anxioase, depresive, alimentare sau tulburări de personalitate.

Cred că mintea noastră este cea mai puternică armă de care dispunem în această viață și merită orice efort pentru a învăța cum să o folosim mai eficient, să ne atingem obiectivele setate, starea de mulțumire si fericire.

Iulia

Comentarii închise.